Åsa Romsons hund vägrar ”skaka tass” med henne

Ännu en skandal skakar Miljöpartiet – jycke gör uppror mot partiets värderingar

Miljöpartiet har nyligen genomgått en mycket omvälvande period. Den gångna veckornas skandalstorm utlöstes av att en rad ofördelaktiga uppgifter om partiets medlemmar gjorts offentliga i media, och har resulterat i att två högt uppsatta MP politiker, bland annat bostadsminister Mehmet Kaplan, avgått. Skandalerna har fått många väljare att tappa förtroende för partiet, inte minst dess företrädare, och har befläckat partiets image som ett oskyldigt, grönt och icke-extremistiskt parti.

Och just när det pinsamma och fötroendeförstörande blåsvädret såg ut att ha börjat avta, kan Storken avslöja en ny skandal som kommer att kräva en hundans förklaring från regeringspartiets sida. I en sekretessbelagd, krypterad video som Storkens hackerteam kommit över och efter veckors arbete lyckats öppna, visas Partiledare Åsa Romson med sin hund Tussi Lago III under ett någonstans i Rosenbad. Filmen visar hur en frustrerad Åsa Romson gång på gång försöker få hunden att ”skaka tass” med henne, och hur hunden ständigt nekar henne. Sedan händer det otänktbara – Tussi Lago III ränner runt i rummet och skakar tass med samtliga manliga partimedlemmar – och gör detta med otrolig finess.

Filmen som nu läckts på nätet har skapat stor uppståndelse och har lagt grund till frågeställningen om huruvida även fyrfotade Miljöpartister har ett problem med sexism och en skev inställning till hur man förhåller sig till kvinnor i sitt uppdrag. Så här skrev en man med en bil som profilbild på Miljöpartiets facebooksida:

Näääää nu hare tamefan mej gåt för LÅNGT!! Inte ens partiets byrackor kan sköta sej, och då pratar jag INTE om hunden!

Vi kontaktade Åsa Romson och bad om en kommentar:

Det faktum att den här filmen finns är en tragedi jämförbar med Hurricane Katrina, ville bara förtydliga det så att ingen misstolkar med hur stort allvar vi ser på den här situationen. Vi i miljöpartiet står inte bakom de värderingar som Tussi uppvisar i klippet och har vidtagit åtgärder för att förvissa oss om att han anammar bättre värderingar gentemot kvinnor och bitches. Jag känner exakt samma sorg som en mor vars barn dött i en bilolycka känner.

För en expertanalysis ringde vi Johan Kennel, professor i ämnet ”hundar i politiken” vid Gränna Universitet och bad honom ge sin åsikt om det som hänt.

Det som är tydligt för mig är att hundens ovilja att skaka tass med Åsa Romson är sprungen ur en avsky för henne – det som dock inte går att avgöra är om det är på grund av att hon är en kvinna, eller på grund av att hon är en idiot.”

Tussi Lago III avböjde en kommentar med motivationen att ”modern media är en veritabel chimera såtillvida att den inte existerar under de former som det metafysiska konceptet ”media” i sin upprinnelse innebar, således finner jag ingen tjusning i att vara delaktig i dess fortsatta fördärv”.

Comments

comments

Be the first to comment on "Åsa Romsons hund vägrar ”skaka tass” med henne"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*