Miljö-alkoholister som av princip bara dricker öl vars procenthalt motsvarar MPs opinionssiffor börjar nyktra till

Miljöalkisar ser klart för första gången på mycket länge – i takt med att Miljöpartiets stöd blir svagare blir också deras rusmedel mer vattnigt

Miljö-Alkoholisterna är en förening som startades efter riksdagsvalet 2002. Gruppen är sprungen ur MMK (”Miljö-och-Melonlikör-Kännarna”) och var från början bara en grupp miljömedvetna A-lagare som samlades för att dricka Melonlikör i parker runt om i landet, men efter Miljöpartiets framgångar i valet 2002 bestämde man sig för att visa lojalitet till partiet. På så sätt bildades Miljö-Alkoholisterna, en förening vars enda egentliga aktivitet är att dricka öl vars procent motsvarar Miljöpartiets aktuella opinionssiffror i syfte att stödja dem och miljökampen. Men det som skett nu, när Miljöpartiets opinionssiffror sett ett otroligt fritt fall, ett fall som i många undersökningar placerat dem under riksdagsgränsen, är att många Miljöalkisar nyktrat till. Vi talade med Jääsa Hallonen, en 59-årig Miljöalkis som varit med från början:

Jag är fan knappt alkoholist längre efter de här låga procenthalterna vi tvingas dricka! 2.8 procent i YouGov, vå fan e detta? De e ju för fan lättöl! Kom igen nu Gustav. De e inge roligt längre å rädda miljön. Sätt Gudrun på posten så kanske det blir lite åka av

Miljö-Alkoholisternas senaste glädjefirande kom 2014 då Miljöpartiet fick 15% i EU valet.

De var en dimmig höst ska jag säga er, vi fick importera en öl från Amerikat  för vi hittade inte så mycket annat med så hög procent godsaker” fortsätter Jääsa.

Men många medlemmar välkomnar utvecklingen. Kattis ”Murriga Muffen” Månsson AKA ”Parkplågan” är glad att det går åt helvete för Miljöpartiet.

För första gången på tio år har jag kunnat flytta hem till min familj. Jag har fått träffa mina barn och min man och har varit nykter nog att söka jobb och reparera min relation till mina föräldrar . Eftersom jag bara dricker 2,8 nu har mitt sug efter alkohol nästan helt försvunnit. Jag är så gott som nykter. Jag antar att jag kan tacka Åsa Romson för allt detta. Man får hoppas att siffrorna håller sig nere länge till.

Miljöalkisarna som organisation har skickat ut ett pressmeddelande som ger en mer överblickande bild av gruppens attityder.

Vi Miljöalkisar har inte undgått att märka att Miljöpartiets opinionssiffror dalar. Många av oss funderar på att byta bana, det här med flyktingar kanske inte e så bra egentligen…”

Comments

comments

Be the first to comment on "Miljö-alkoholister som av princip bara dricker öl vars procenthalt motsvarar MPs opinionssiffor börjar nyktra till"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*